New Era

Tervetuloa seuraamaan uutta kauneusalan ammattilaisen blogia

Ihanaa, että löysit juuri avatuille sivuilleni! Tästä se kaikki alkaa ja tulet varmasti huumaantumaan kaikesta siitä, mitä sivuiltani tuleekaan löytymään. Kerron kuitenkin ensin hieman, mistä kaikki lähti ja kuinka syntyi WOW ME UP! by Maria Carolina.

Olen meikkaaja, maskeeraaja, hiusmuotoilija ja kauneusalan kouluttaja. Eli monessa liemessä keitetty kauneuden ammattilainen. Mutta ennen kaikkea äiti, vaimo ja ihan tavallinen nainen, joka taistelee ikääntymistä, liikakiloja, ja hiusten keltaisuutta vastaan aivan siinä, missä muutkin.​

Olen ollut kauneusalalla vuodesta 2004 lähtien ja meikkaajan kokemusta on tullut aina Röllibaletista Linnan juhliin ja kaikesta siltä väliltä. ​Yo-merkonomin pohjalta startattuani, olen käynyt myös International Makeup Centerin meikkitaitelijakoulun, Hair Club Esa Kokon hiusmuotoilukoulun sekä Kynsistudio Creativen kynsiteknikon koulutuksen. Meikkaajana sekä ihonhoidon konsulenttina olen vaikuttanut muun muassa Joe Blascolla, Max Factorylla ja Sensailla.​

Historian havinaa.

Kokemuksen myötä minusta tuli myös Sensain Travel Retailin pääkouluttaja ja heitinpä muutamia tuoksukoulutuksiakin, jolloin tutuiksi tuli myös Gucci, Dolce & Gabbana, Boss ja monet muut tuoksumaailman kirkkaimmat tähdet. Lista on pitkä, mutta onhan tässä jo vuosiakin kertynyt.

Musée International de la Parfumerie, Grasse, Ranska.

Matkustaminen kuului isona osana työnkuvaani ja lentokilometrejä kertyikin niin paljon, että on hiilijalanjäljessä hyvittämistä. Vuosia kului lennellessä ympäri Eurooppaa hakemassa kokemusta, jota ei rahalla saa. Ne olivat minulle kullanarvoisia aikoja ja olihan se nyt hienoa vierailla toinen toistaan prameammissa seminaareissa ja yöpyä viiden tähden hotelleissa. Samppanja virtasi ja tunsin urani olevan nousukiidossa. Sain myös tututstua usean vuoden ajan japanilaisen ihonhoidon perfektionismiin ja käytän niitä oppeja edelleen jokapäiväisessä ihonhoitorituaalissani. Olen ehostanut myös Joulupukin ja selvisin siitäkin, vaikka jännitti kyllä pirusti. Ei tullut risuja.

Mutta rankat huvit vaatii myös rankan työn. Olin lähes jatkuvasti reissussa. Tai jos en ollut, niin olin joko tulossa sieltä tai kohta taas lähdössä. Aikataulut olivat tiukkoja ja läppäri huusi punaisena lähes jatkuvasti. Aina oli joku presentaatio, käännöstyö tai uutuuskoulutus työnalla ja joka aamu piti katsoa kalenterista, että minne sitä oli menossa. Se oli rankkaa, mutta hyvin antoisaa aikaa ja nautin joka hetkestä, vaikka matkalaukun renkaat eivät juuri kotirappusta tavoittaneet.

Aikansa kutakin, sanoi kissa pakkasessa.

Tuli se päivä, kun kaikki muuttui. Löytyi rakkaus ja prioriteetit menivät täysin uusiksi. Päätin kääntää kelkkani täysin ja vaihtaa rauhalliset samppanjan siemailut Rooman ilta-auringossa kakkavaipan hajuiseen kotiäitiyteen, ja ”Ei saa häiritä – kyltit” umpihuutoon heräämiseen keskellä yötä. Kuulostaa siltä, että nappiin meni, mutta en ole katunut hetkeäkään.​

Kakun veivasin, kun piti töissä ilmoittaa, että vauva on tulossa.

Intohimo kauneuteen ei koskaan hiipunut ja koko ajan oli mielessä paluu alalle, kunhan lapset vähän kasvaisivat. Se tuntui kuitenkin kaukaiselta haaveelta, koska samaa työtä ei olisi lasten myötä enää mahdollista tehdä ja vähääkään samankaltaiset hommat olisi pitkän työmatkan päässä. Ajatus ei juuri houkutellut.

Jokaisella vaipanhakureissulla kuljin Riihimäen Emotionin ohi ja kävin aina fiilistelemässä uutuuksia. Ihana paikka. Totesin monesti myös miehelleni, että ”Tuolla olisi kyllä kiva olla töissä!” Ja jollain ihmeen tuurilla kävikin niin, että kolme päivää ennen tyttäreni syntymää, mascaran ostosreissulla, tapasin tietämättäni liikkeen mitä mukavimman myymäläpäällikön ja pienen jutustelun jälkeen, minua pyydettiinkin lähettämään työhakemus. Olin hämmentynyt ja innoissani ja lupasin palata asiaan, kunhan ”kakku on valmis.” Muutamaa kuukautta myöhemmin kirjoiteltiinkin jo työsopimuksia. Koomista sinänsä, että mascaran ostaminen juuri, kun olin viimeisilläni raskaana, poiki minulle uuden työpaikan. Harvinaista veikkaisin.​

Nyt olen ollut Emotionissa yli vuoden ja mietin kovasti, mitä muuta voisin tehdä osaamisellani. Mitä jännitystä voisin tuoda työhöni ja kuinka voisin vielä enemmän hyödyntää kokemustani. Siitä syntyi ajatus tästä blogista ja nyt pääsenkin jakamaan Teille, lukijoilleni, omaa intohimoani. Päätös tämän aloittamisesta ei kuitenkaan käynyt kevyesti, vaan minulla oli iso kynnys lähteä kirjoittamaan näin henkilökohtaisesta vinkkelistä ja itseni esiintuoden. Ja vaikka olenkin esiintynyt isoille ryhmille, niin jo pelkkä ajatus itsensä heittämisestä etenkin somen armoille jännitti ja jopa ahdisti. Painittuani asian kanssa tovin, päätin kuitenkin voittaa pelkoni ja heittää koko persoonani kehiin ja luoda blogin, johon toivottavasti sinäkin rakastut. Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan minua ja meininkiäni myös Instagramissa ja Facebookissa, joissa tuleekin olemaan vinkkien lisäksi myös kaikennäköistä kivaa tempausta.

Tulen kirjoittamaan vain tuotteista, joita itse käytän tai olen vähintäänkin kokeillut ja joihin todella uskon. Arvostan läpinäkyvyyttä ja kerron aina selkeästi tarkoin valitsemastani kaupallisesta yhteistyöstä.

Jokainen lukija on minulle arvokas ja minulta saa aina kysyä vinkkejä myös yksityisesti. Vastaa kyllä heti, kun vaan aika antaa myöten. Tervetuloa mukaan, toivottavasti viihdyt blogini parissa.

Rakkaudella,

Maria Carolina

6 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *