Ihonhoito

Double against trouble

Clarins Double Serum x Double Serum Eye

Kaupallinen yhteistyö: Berner

Rakastan kokeilla kaikkea uutta ja innostun aina kosmetiikan uutuuksista. Tästä huolimatta minulla on monia tuotteita, jotka ovat olleet minulla jo vuosia käytössä, enkä niistä ihan helpolla luovu. Yksi näistä ikonisista tuotteista on Clarinsin Double Serum ja nyt haluankin kertoa teille, miksi olen niin kiintynyt tähän seerumiin. Lisäksi tämä yksi maailman suosituimmista seerumeista on hiljattain saanut pikkusiskon, Double Serum Eye -silmänympärysseerumin ja tällä uutuudella Clarins räjäyttää vielä pankin. Syvennytään kuitenkin ensiksi tähän rakastamaani klassikkoon.

Clarins Double Serum on yksi maailman suosituimmista seerumeista ja sitä myydäänkiin maailmalla aivan järisyttäviä määriä, yksi pullo joka 5. sekunti ja lisäksi se on palkittu lähes neljälläsadalla kauneuspalkinnolla. En siis liene väärässä, kun sanon, että tämä seerumi on aivan järjettömän hyvä!

Double Serum Eye, rakkautta ensisilmäyksellä?

Double Serum sai alkunsa Ranskan Pontoisessa jo vuonna 1985 ja se on käynyt läpi niin monet tuotekehittelyt, että ei meinaa perässä pysyä. Hauskaa sinänsä, että itse olin nippa nappa päässyt vaipoista, kun tätä tuotetta aloitettiin kehittämään. 😀 Sen luojalla, Jacques Courtain-Clarinsilla, oli unelmana luoda maailman paras kosmetiikkatuote, jossa yhdistyvät kaikki ihon nuorekkuutta ylläpitävät ainesosat. Tätä pidettiin kuitenkin mahdottomana, koska kaikki vaikuttavat aineet eivät sekoittuisi keskenään. Ongelma ratkaistiin jakamalla aineosat kahteen eri pulloon, joista ne yhdistettäisiin käyttöhetkellä.

Double Serumin muodonmuutos 1985-2018

Tästä on kuitenkin menty vauhdilla eteenpäin ja tänä päivänä Double Serum lepäilee älykkäässä kaksoispakkauksessa, jossa seerumit on pakattu sisäkkäin oleviin sylintereihin. Toinen antaa pumpatessa kaksikolmasosan vesiliukoista seerumia ja toinen yksikolmasosan öljyliukoista seerumia. Tämä on juuri oikea suhde seerumeita ja ne sekoittuvat vasta levittäessä, joten niiden vaikuttavien ainesosien teho säilyy muuttumattomana. Pullon korkissa puolestaan on annostelumekanismi, jolla voi säätää, paljonko haluaa tuotetta tulevan kerralla. Hyvännäköinen pakkaus kaikin puolin. Vähän liiankin, sillä mieheni sanoi, että ”Wow, makee pullo. Saanko mä tämän?” Hell no! Kysyppä joku toinen..

Mutta mennäänpäs siihen, mitä nämä sylinterit pitävät sisällään. Ulkoasusta voisi äkkiseltään erehtyä luulemaan, että Double Serum on koostumukseltaan tuhti ja öljymäinen, vaikka todellisuudessa se on äärimmäisen kevyt ja niin silkkisesti imeytyvä, että moni varmasti yllättyy kokeillessaan sitä ensimmäistä kertaa. Tähän seerumiin on saatu taiteiltua öljyt jollain kumman taikatempulla niin kevyeksi, että iho saa siitä juuri sen mitä haluaakin ja tunne ihon pinnalla jää hyvin viimeistellyksi ja ylelliseksi. Se sisältää öljy- ja vesipohjaista seerumia samassa suhteessa, kuin mitä kosteuden ja rasvan suhde on ihon hydrolipidikalvossa. Tällä tempulla Double Serumin vaikuttavat aineet imeytyvätkin helposti ja syvälle ihoon.

Tyylikäs Double Serum kaksikko.

Double Serumissa on käytetty aimo annos seuraavia luomuskasviuutteita: Vihreä banaani, itulehti, inkivääri, kvinoa, suolayrtti, kiivi, maarianohdake, gojimarja ja alppitähti. Kolme ensimmäistä on hankittu reilun kaupan periaatteita käyttäen. Sen tärkein ja tehokkain kasviuute on kuitenkin runsaasti kurkumiinia sisältävä kurkumauute. Sen tärkein elementti on mahdollistaa ja parantaa solujen välistä kommunikaatiota, mikä puolestaan hidastaa ihon ikääntymistä.

Double Serum hurmaa sekä koostumuksellaan että tuoksullaan.

Kuten aiemmin mainitsin, Double Serum on hyvin monen tutkimustuloksen ja tieteellisen löydön lopputulos. Helpoiten ehkä selitän sen pääfokuksen sillä, että se keskittyy teknologiassaan ihon lipidilauttojen suojaamiseen, jotta solut pystyvät vastaanottamaan viestejä, mikä taas vaikuttaa suoraan viiteen ihon nuorekkuutta ylläpitävään tekijään. Näitä ovat ihon uusiutuminen, hapensaanti, ravinnonsaanti, kosteuspitoisuus, suojaaminen.

Nämä lipidilautat sijaitsevat solukalvolla ja ne sisältävät paljon solureseptoreja joiden avulla solu pystyy ”kuulemaan” ympäristöstä tulevia viestejä. Mikäli solujenvälinen kommunikaatio ei ole kunnossa, ei myöskään ihon toiminta säily tasapainossa ja se vanhenee nopeammin. Solujen uudistuminen hidastuu, kiinteytys ja kosteutus vähenee ja iho alkaa harmaantua. Lipidilauttojen yhteys ihon vanhenemiseen oli niin merkittävä löydös, että se on ollut aiheena tieteelliselle julkaisulle. Kun niiden määrä vähenee, iho vanhenee. Piste. Onneksemme Clarins löysi tämän kurkumauutteen, joka säilyttää solujen kyvyn vastaanottaa viestejä sekä kasvattaa lipidilauttojen määrää huomattavasti. (Clarinsin solubiologian laboratoriossa tehdyssä tutkimuksessa jopa 126%)

Clarinsin Double Serum on ollut vuosia yksi suosikeistani.

Käyttö:

  • Käytetään aamuin ja/tai illoin puhtaalle iholle, kasvoveden jälkeen
  • Lämmitä tuotetta hieman kädelläsi ennen levitystä, näin se imeytyy paremmin
  • Levitä päälle käyttämäsi hoitovoide
  • Sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle

Toivottavasti sain tämän selitettyä tapeeksi ymmärrettävästi, sillä Double Serum on yksi teknisimmistä seerumeista, mitä tiedän ja sen tutkimuksista voisi jaaritella niin pitkään, että ehtisin maatua tähän koneen ääreen ennenkuin pääsisin loppuun. Kyseessä on siis kymmenien vuosien tutkimustulosten helmi, jonka tulokset on kliinisesti todistettu. Ihon pinta silottuu, rypyt madaltuvat ja niiden muoto pehmenee. Ihosta tulee syväkosteutettu ja huomattavasti joustavampi. Ihohuokoset supistuvat näkyvästi, iho kiinteytyy, ihon pintarakenne paranee ja se näyttää heleämmältä ja kauniimmalta. Ja mikä ihaninta, iho tuntuu välittömästi miellyttävän pehmeältä.

Double Serum on koostumukseltaa ihanan kevyt ja pehmoinen.

Myös tuoksu on täysin minun makuuni. Eikä yllätä yhtään, että sen on taiteillut japanilainen parfymööri. Jotenkin heillä tuntuu olevan hyvin hanskassa, kuinka luodaan luksusta huokuva ja rentouttava tuoksu. Tämän seerumin tuoksussa voi aistia raikkaita, hedelmäisiä ja kukkaisia vivahteita.

Double Serum sai odotettua jatkoa

Elokuussa 2021 markkinoille tuli samaa ideaa käyttävä, mutta erityisesti silmänympärysiholle suunniteltu Double Serum Eye. Silmänympärys iho on nelisen kertaa ohuempi kuin kasvojen muu iho, joten se vaatii myös hyvin kevyen ja hienojakoisen tuotteen, joka ei kuitenkaan häviä sen hoitavassa tehossa. Alla olevasta kuvasta voikin huomata, että Clarins on onnistunut tekemään Double Serumista vielä kevyemmän version myös silmänympärysiholle.

Alla kirkas, kevyempi silmänympärysseerumi.

Kyseessä on kokonaisvaltainen silmänympäryshoito, joka antaa herkälle silmänympärysiholle kaiken, mitä se tarvitsee. Sen raaka-aineista 96% on peräisin luonnosta ja siihen on saatu ympättyä kaikkiaan 13 kasviuutetta. Se sisältää Double Serumin lailla kurkumiinia, johon on tässä yhdistetty luomukoiranputkiuute, joka vahvistaa ihoa ja boostaa sen kaikkien anti-ageing raaka-aineiden vaikutusta. Lisäksi se lisää silmänympärsyalueen alpha-v-integriiniproteiinien tuotantoa hurjat 119%. Nämä proteiinit ovat elinehto nuorekkaalle silmänympärysiholle, sillä ne vahvistavat solujen välistä yhteenkuuluvuutta. Näiden proteiinien vähentyessä myös ihon toiminnot hidastuvat. Tämä johtaa jälleen samaan tilanteeseen, eli peilissä näkyy entistä enemmän ryppyjä ja roikkumista. Not cool. Onneksi Clarinsin labroissa on jaksettu paiskia pitkää päivää, niin löytyi apukeino tähänkin ongelmaan. Ihon toimintoja vahvistavina raaka-aineina on käytetty luomuavokadoa, hevoskastanjan eskiiniä, luomukiiviä, luomuitulehteä ja valkotuoksuinkivääriä. Luomukaurasokeri silottaa silmänympärysihoa kun taas kasviskavalaani vahvistaa.

Käyttö:

  • Aamui ja/tai illoin kasvojen puhdistuksen jälkeen. Itse laitan tämän aina viimeisenä ihonhoitotuotteena.
  • Sekoita seerumit kevyesti sormien välissä. Näin seerumit lämpenevät ja imeytyvät paremmin.
  • Aloita levitys silmien alapuolelta edeten sisänurkasta kohti ohimoa painelevin liikkein, toista yläluomella
  • Tee kolme pumppaavaa liikettä kulmien välissä (auttaa minimoimaan/häivyttämään pystyjuonnetta, joka monilla näkyy juuri näillä paikkeilla. Lisäksi se tuntuu erittäin rentouttavalta etenkin pitkän päivän jälkeen.)

Tämä tehoseerumi on iholla todella miellyttävän tuntuinen. Se koostuu kahdesta seerumista, josta yksi kolmasosa on pehmeää emulsiota ja kaksi kolmasosaa viileän virkistävää geeliä. Tykkään todella paljon siitä, miten kevyt tämä seerumi on ja kuinka hyvin se toimii myös meikin alla. Se silottaa silmänympärysalueen ihoa välittömästi, mikä tekee muun muassa concealerin levittämisestä yhtä juhlaa. Lisäksi sen sisältämä kasviperäinen kofeiini vähentää turvotusta, joten miksipä ei antaisi samalla myös katseelle aamukaffet, kun itsekin sitä nauttii kupillisen. Pomminvarma herättäjä ankeisiin aamuihin. Lisäksi sen sisältämät luomuvalkohurtanminttu, linnunkaali ja haarukkalevä toimivat antioksidantteina antaen myös sinivalosuojan. Eli herkkä silmänympärysiho on turvassa myös puhelimella lorviessa.

“It all starts when the other says no.” -Jacques Courtain-Clarins

Itse haluan myös päivän ajaksi mahdollisimman tehokkaan ja hoitavan tuotteen ja tämä on ehdottomasti yksi parhaista, mitä olen ikinä kokeillut. Voisin listata tähän kaikki sen anti-ageing vaikutukset, mutta pääsen helpommalla, kun sanon vaan, että tämä tuote tekee kaiken, mitä haluat. Sanottakoon nyt, että etenkin ne kaikista karmivimmat ikääntymisen merkit, kuten ihon veltostuminen, juonteet, rypyt ja elottomuus, saavat tällä kyytiä. Itse olen käyttänyt tätä nyt pari viikkoa ja Double Serum Eye vakuuttaa minut aivan kuin sen legendaarinen edeltäjäkin. Terveisiä vaan Clarinsille, että nappiin meni tälläkin kertaa. Merci!

Hinnat Sokoksen verkkokaupassa Clarins Double Serum 50ml: 115,50€ (Saatavilla myös muita kokoja.) Clarins Double Serum Eye 20ml: 69€

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *