Uncategorized

En ole farmaseutti, mutta voin vilkaista

Rehellisesti sanottuna, en odottanut ihan tätä. Sain työni kautta mahdollisuuden kokeilla ranskalaista apteekkikosmetiikkasarjaa, joka on ollut yksi kyseisten sarjojen johtotähdistä jo yli 40 vuoden ajan.
Lierac, tuo minulta lähes huomiotta jäänyt tuotemerkki, on kehittänyt apteekkisarjaksi hyvinkin ylellisen tuntuisia tuotteita. Lieracin salaisuuden sanotaan olevan esteettisen lääketieteen, biologian ja luonnosta saatavien raaka-aineiden yhdistäminen. Yllätyin positiivisesti heti ensimmäisen purkin avattuani, eikä seuraava hävinnyt edeltäjälleen.

Crème moussante – Vaahtoava kaksoispuhdistus

Ensimmäisenä testiin pääsi Lieracin vaahtoava puhdistusvoide, joka irrottaa iholta meikin ja epäpuhtaudet. Voide levitetään ensin kuiville kasvoille sormenpäillä hieroen. Voide levittyi mukavasti myös kuivalle iholle, mikä joskus saattaa olla kynnyskysymys voidemaisen puhdistuksen hankinnassa. Tämän jälkeen heitetään vähän vettä kyytiin ja emulgoidaan, eli hierotaan tuote uudelleen iholle veden kanssa ja huuhdellaan pois.

Tuotteen tuoksu on mieto ja miellyttävä, ehkä hieman ”apteekkimainen” minun makuuni, mutta tämän tuote saa kohdallani anteeksi, koska lopputuloksena on todella puhdas tuntuma iholla. Voin kyllä sanoa, että erittäin tehokas puhdistus, sillä irronneet epäpuhtaudet voi tuntea ihon pinnalla. Hyvä huuhtelu ja iho tuntuu kuin uudestisyntyneeltä.

Lierac Hydragenist

Puhdistuksen jälkeen kokeilin syväkosteuttavaa linjaa, joka lupaa maksimaalisen kosteutuksen lisäksi silottaa kosteudenpuutteesta kärsivää ihoa. Aloitin Hydragenist -seerumilla, joka sisältää tehokosteuttavia yhdisteitä sekä kirkastavia AHA-hedelmähappoja ja se sopiikin näin ollen erittäin hyvin myös pintakuivalle sekä väsyneelle iholle. Kun seerumia seuraa saman linjan voiteella, voikin tuntea, että iho saa puromaisen kosteutuksen. Suosittelen kuitenkin odottamaan hetken ennen meikin levitystä, jotta parivaljakko ehtii ensin kunnolla imeytyä ja pinta tasoittua. Itselleni meikin alle tuntui riittävän pelkkä seerumi, mutta kuivempi iho kannattaa kosteuttaa ensin seerumilla ja sen jälkeen voiteella.

Tämän linjan ehdoton ässä oli kuitenkin silmänympärysgeeli. Sen taikana on silottaa kuivuuden mukanaan tuomia juonteita sekä herätellä silmänympärysiho uuteen päivään. Koostumus on kevyt, raikas, hengittävä ja sen hajusteettomuus tekee siitä sopivan myös herkille silmille. Tehokosteuttajana toimii Hydra O₂ -yhdiste (biomimeettinen happi + vernonian lehti + hyaluronihappo + vitamiinit + mineraalit) ja geeliin lisätty mikroplankton puolestaan virkistää silmänympärysihoa vähentäen turvotusta ja tummuutta. Eli aikalailla täydellinen tuote väsyneisiin aamuihin. Minun tuomaroinnissani meni ehdottomasti jatkoon.

Käyttö:

 • Levitä pieni määrä voidetta silmänympärysiholle ja imeytä se kevyesti sormenpäillä sivellen
 • Tee iholle silottava hieronta – sivele ihoa zamak-metallisella levityspäällä, sisänurkasta ulkonurkkaa kohden
 • Painele ihoa lopuksi kevyesti levityspäällä turvotuksen laskemiseksi
 • Nauti aamukahvisi samalla, kun ihosi nauttii aamun syväkosteutuksen

Lierac – Lift Integral

Kiinteyttävä ja kohottava linja, joka lupaa niin paljon, että sen voisi melkein viedä vihille.
Linja lupaa kohotusta kutakuinkin juuri niille kohdille kasvoja, jotka normaalisti joutuisivat ensimmäisenä veitsen alle.
Lift Integral sarjan erityisraaka-aineena esiintyy Hyalu-3 tiiviste, joka toimii tässä linjassa kiinteyttäjänä ja täyteläisyyden palauttajana yhdessä mahonki- ja purppuratulppaaniuutteiden kanssa.

Päivävoide on tarkoitettu normaalille ja kuivalle iholle, mutta minulle se oli ehkä turhankin kosteuttava. Talviaikaan se on varmasti nappivalinta myös pintakuivalle iholle. Tämä päivävoide on ylellisen ja runsaan tuntuinen ja sen kosteuden salaisuus on napattu Tahitin tiarakukasta uutetusta öljystä. Itse ihastuin voiteen tuoksuun, vaikka ensin en tiennyt, pidänkö siitä vai en. Huomasin kuitenkin nuuhkivani sitä kerta toisensa jälkeen, eli kyllä se vaan vei mennessään. Linjan tuoksu on hento ja naisellinen sekoitus valkoisia kukkia, marjoja ja santelipuuta. Minun kohdallani se taisi olla santelipuu, joka puhutteli. Jälleen kerran.

Lierac – kokeilussani ykkössijalle päätyi kuitenkin seuraava trio yhdessä käytettynä:

Lift Integral Superactivated Lift -seerumi + Lift Integral Nuit Crème Lift Restructurante -yövoide + Lift Integral Yeux silmänympärysseerumi

Lift Integral -seerumi on todella runsaan ja ylellisen tuntuinen seerumi, joka sopi minulle parhaiten yön ajaksi. Päivällä valitsen mieluummin Hydragenist -seerumin keveytensä vuoksi. Kuivalle iholle Lift Integral seerumi on varmasti hyvä valinta myös päivävoiteen alle, mutta suosittelen ehdottomasti käyttämään alla kasvovettä, jotta seerumi imeytyy paremmin ja syvemmälle. Itse ihastuin tuotteessa sen hoitavuuteen, ja yövoiteen alla käytettynä, ihoni tuntui napakammalta herätessäni. Jo yhden käyttökerran jälkeen. Seerumi sisältää voiteiden tavoin Hyalu-3 tiivisteen, mahonki- ja purppuratulppaaniuutetta sekä siihen on myös lisätty kiinteyttäviä peptidejä, jotka tehostavat muiden liftaavien ja kiinteyttävien ainesosien vaikutusta. Kosteusboosterina toimii kasvisglyseriini.

Sitten päästäänkin yövoiteeseen. Tämä liftaava, kiinteyttävä, kohottava ja ihon täyteläisyyden palauttava yövoide on kuin suoraan Kuolema pukee häntä -elokuvassa metsästettävä eliksiiri. Yövoide täyttää juonteet sisältäpäin napakoittaen ihoa ja se kiinteyttää kasvonpiirteitä parantaen etenkin leukalinjaa. Se kiinteyttää veltostunutta ihoa pitkäkestoisesti ja sen sisältämä mahonkiuute liftaa veltostuneita alueita aktivoimalla ihon kollageenin tuotantoa. Se myös palauttaa kuopalle painuneiden alueiden täyteläisyyden ja silottaa ihoa välittömästi. Tämän salaisuus on kasviperäisissä emulgaattoreissa, jotka muodostavat ihon pinnalle näkymättömän, napakoittavan verkon. Ja mikä parasta, inkivääriuute tehostaa ylimääräisten rasvojen poistumista kasvoilta. Itse kokeilin tätä parin yön ajan ja kyllähän se tosiaan napakoitti ihoa niin, että sen tunsi. Mysteeriksi jäi, mikä olisi ollut vaikutus parin kuukauden jälkeen. Ehkäpä ravintolassa minulle olisi tarjoiltu enää vain pillimehua.

Lierac suosittelee voiteen levitystä kasvoille iltaisin, Lift Integral -seerumin päälle, mutta noiden lupausten jälkeen sanoisin, että täytä ammeesi kyseisellä voiteella ja kylve siinä.

Mikäli haluat samankaltaisen hoidon myös silmänympärysihollesi on ehdoton valinta Lieracilta Lift Integral Yeux -silmänympärysseerumi. Tällaiselle luppasilmälle, kuten minä, kyseinen tuote tuli kuin tilauksena. Turvotusta ja tummia silmänalusia vähentävä seerumi lupaa myös kohottaa katsetta ja kiinteyttää jo valahtanutta ilmettä. Koostumus on aivan ihana ja tuotteen lusikkamainen levityspää mahdollistaa miellyttävän tuntuisen levityksen. Ainoa, mitä jäin kaipaamaan on Hydragenist -silmänympärysgeelin metallinen levityspää, mutta varmaan siihen on syynsä, miksi tässä tuotteessa ei ole käytetty zamak-metallista päätä.

Lift Integral Yeux  -silmänympärysvseerumin käyttö:

 • Levitä tuotetta aamuin illoin, kevyin sivelevin liikkein silmänympärysiholle ja luomille, etene silmän sisänurkasta ulkonurkkaa kohden
 • Aktivoi pintaverenkiertoa taputtelemalla hellästi ihoa
 • Yläluomella, sivele voidetta hellästi sisänurkasta ulkonurkkaa kohden kohottaen samalla yläluomea pystysuunnassa avartaaksesi katsetta

Linjaan kuuluu myös Lift Integral Cou & Decollete Gel-Cream -geelivoide kaulan ja dekolteen iholle. Tämä aikuisen naisen voide lupaa parantaa ihon tukikudoksia ja vahvistaa sen luonnollista kimmoisuutta mahdollistaen kauniin ja nuorekkaan dekolteen. Voiteessa on samat päätekijät, kuin linjan muissakin tuotteissa, ja niiden lisäksi se sisältää myös ihoa vahvistavia peptidejä. Tämä kaulavoide on täydellinen lisä tähän lähes kaiken lupaavalle, liftaavalle tuoteperheelle. Itse pidin kovasti sen levittyvyydestä sekä samettisesta pehmeydestä, ja se olikin mielestäni kaikin puolin miellyttävä tuote. Mikäli siis koet kaipaavasi kiinteytystä myös leuan alapuolelle, suosittelen ottamaan tämän kokeiluun.

Esittelyssä erikoistuotteet

Lierac Sebologie Stop Spots Concentrade

Finnejä ja mustapäitä kuivattava ja puhdistava täsmätuote, joka ennaltaehkäisee myös finnien jättämiä arpia iholla. Tämä tehotippa sisältää muun muassa atselaiinihappoa ja antiseptistä kalamiinijauhetta, jotka laittavat stopin aknebakteerin lisääntymiselle. Aivan ykköstuote esimerkiksi finnien kanssa taisteleville teineille. Testasimme tämän kotona ja kyllä sillä oli näppyihin rauhoittava ja kuivattava vaikutus jo yhdessä yössä. Uskon kyllä, että säännöllisesti käytettynä se auttaa saamaan ihosta puhtaamman ja tasaisemman. Itselläni tuote tuntui aluksi viilentävältä, toisella testaajalla taas kihelmöivältä. Tuote muuttui kuivuessaan aavistuksen savimaiseksi, mutta pysyi hyvin iholla varisematta. Oli myös helppo huuhdella pois aamulla.

Käyttö:

 • ÄLÄ ravista tuotetta, käytä iltaisin
 • Kasta vanupuikko pullon pohjalla olevaan puuterimaiseen jauheeseen asti
 • Käy epäpuhtaudet läpi töpöttäen tuotetta näppylän päälle ja ympärille
 • Ei huuhdella, vaan jätetään vaikuttamaan yön yli
 • Tuotteen käytön yhteydessä suositellaan käytettäväksi aurinkosuojavoidetta

Lierac Rosilogie Redness Correction Neutralising Cream

Tämä punoitusta rauhoittava ja korjaava hoitovoide on sinetti sille, miksi Lierac on ollut jo pitkän aikaa yksi johtavista apteekkisarjoista ja olen tyytyväinen, että saimme sen myös meidän Emotionin valikoimaan. Punoitusta rauhoittavia voiteita ei tunnu olevan yhtään liikaa ja mikäli tuntuu, ettei mikään ole toiminut, niin suosittelen sinua kokeilemaan tätä. Tämä voide ravitsee ihoa ja on koostumukseltaan samettisen pehmeä ja sen sisältämä karitevoi lieneekin syy siihen, että voide tuntuu välittömästi hyvin miellyttävältä iholla. Se myös levittyi ja imeytyi helposti ja nopeasti, joten se on hyvä myös meikin alle. Sen vihreät pigmentit neutraloivat optisesti ihon punaisuutta ja sen aktiiviaineina toimivat rauhoittava neuropeptidi, tulehduksia ennaltaehkäisevä dekstraani ja verisuonia supistava rautamyrtti. Voiteessa on kevyt kukkaistuoksu, mutta sen verran mieto, että se sopii hyvin myös kaksilahkeisille. Voidaan käyttää aamuin ja/tai illoin ja sitä voi lisätä tarvittaessa herkemmin punoittaville alueille. Käyttäisin tämän alla myös rauhoittavaa kasvovettä. Yhteenvetona sanoisin, että Lierac oli hyvin mielenkiintoinen ja miellyttävä kokeilu ja etenkin Lift Integral silmänympärysseerumi tulee jatkossa löytymään ihonhoitopussukastani. Odotan innolla, mitä uutta Lierac tulee kehittämään. Odotukset ovat suuret etenkin ihonhoidon erikoistuotteissa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *